SÄHKÖTYÖT & Palvelut

01     KEITTIÖREMONTTI

Uudet sähköasennukset. Usein vanhoissa keittiöissä on liian vähän pistorasioita ja sähköjohdot ovat vanhoja. Vaikka johdoilla ja kaapeleilla ei “parasta ennen” päiväystä olekaan, niin myös kaapelit haurastuvat ajan kanssa ja laitteet vanhenevat.

Remontin yhteydessä kannattaa uusia keittiön sähköt ja lisätä pistorasioita, sillä niitä ei ole koskaan liikaa. Erityisesti vanhoissa keittiöissä aika on ajanut ohi ja pistorasioita ei ole tarpeeksi nykyajan keittäjän tarpeisiin.

Älä unohda valaistusta. Keittiössä tarvitaan hyvä yleisvalo, hyvät työvalot ja iltaa on mukava istua himmeämmässä tunnelmavalossa

     02 VALAISTUS

Ota valot ja valaistus huomioon jo alusta alkaen, kun suunnittelet rakennettavaa tai remontoitavaa kotia ja sen sisustamista. Valopisteiden sijoitus kannattaa miettiä viimeistään samaan aikaan, kun suunnitellaan kalusteiden paikkoja. On hyvä pohtia myös, ladataanko tilassa kännykkää tai läppäriä. Asuntosähköasennuksen ammattilaiselta saat kullan arvoisia vinkkejä myös pihavalojen sijoittelusta!

Hyvin suunniteltu kodin valaistus parantaa huomattavasti asumisen viihtyisyyttä. Olisi aina hyvä ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus. Kaikissa tarkkuutta vaativissa tiloissa suositellaan käytettäväksi laadukkaita valonlähteitä. Esimerkiksi työtasojen yläpuolella olevien valaisimien tulisi antaa suoraa valoa. Epäsuoralla valolla luodaan tunnelmaa. Se heijastuu tilaan pintojen kautta. Valaistusta säätämällä saadaan tilan kuin tilan tunnelma muuttumaan.

03    
SÄHKÖAUTON LATAUSASEMIEN ASENNUS OMAKOTITALOON

Saat meiltä nyt sähköauton latausasemien asennustyöt. Ota yhteyttä ja kysy hinta.

04     
VANHAN TALON SÄHKÖREMONTTI

Sähköistyksen uudistaminen tulee ennen pitkää eteen kaikissa kodeissa. Vaikka sähköjärjestelmä olisi edelleen toimiva, se ei välttämättä ole enää ajantasalla tai turvallinen. Onpa vanhoista.sähkökeskuksista joskus löydetty hiiriäkin. Kuntoarvio suositellaan teetettäväksi noin 30 vuoden asumisen välein. Se on syytä tehdä aikaisemminkin, jos sähköjärjestelmä toimii epätasaisesti – valot välkkyvät ja sulakkeet palavat usein ym. Myös sähköpattereiden tummuminen voi olla merkki siitä, että tarkastus olisi paikallaan.

Sähköjärjestelmien ja niihin kuuluvien laitteiden laskennallinen käyttöikä on keskimäärinnoin 30 vuotta. Tänä päivänä sähkötarkastus alkaa olla ajankohtainen jo 80- ja 90 -luvuilla rakennettujen talojen osalta

05      TALOYHTIÖT

Hallitus on hyväksynyt lakiesityksen, joka velvoittaa taloyhtiöt lisäämään sähköautojen latausmahdollisuuksia. Lakiin liittyvät velvoitteet tulevat voimaan vuodesta 2021 lähtien. Laki on osa EU:n energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa. Lain tavoitteena on lisätä latauspistevalmiutta Suomessa. Lue lisää hallituksen lakiesityksestä eduskunnalle: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/ JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2020-AK-296584.pdf.

Ennen päätöksiä taloyhtiön kannattaa teetättää sähköautojen latauskartoitus-raportti. Voit tilata raportin asuntosähköasennusten ammattilaiselta. Myös sähköautojen latauspisteiden asennukset hoituvat taloyhtiöiden parkkipaikoille, sisä- ja ulkotiloihin.

KERROSTALOJEN
HUONEISTOREMONTIT JA
SÄHKÖSANEERAUS

Yli 10 vuoden kokemus kerrostalojen sähköurakoinneista. On sitten kyse kerrostalosta uudiskohteena tai vanhojen kerrostalojen sähkösaneerauksista, niin Sähköurakointi Kallinen Oy on pätevä ja kokenut kumppanisi kaikissa asuntosähköasennuksissa.

KEITTIÖREMONTIT

Uudet sähköasennukset. Usein vanhoissa keittiöissä on liian vähän pistorasioita ja sähköjohdot ovat vanhoja. Vaikka johdoilla ja kaapeleilla ei “parasta ennen” päiväystä olekaan, niin myös kaapelit haurastuvat ajan kanssa ja laitteet vanhenevat.

Electric car charging station

Sähköauton Latauslaitteiden asennus

Kysy kuinka paljon maksaa sähköauton latauslaitteiden asennustyöt sinun omakotitaloon.

VALAISTUS

Ota valot ja valaistus huomioon jo alusta alkaen, kun suunnittelet rakennettavaa tai remontoitavaa kotia ja sen sisustamista.